Thursday 31 January 2013

Kaip taisyklingai padaryti kilputę?

Papuošalo grožį kuria spalvų, medžiagų suderinamumas, o įvairūs netikėti sprendimai kūrinį padaro išskirtiniu. Tačiau netinkamos kilputės viską gali akimirksniu sugadinti.

Dauguma pradedančiųjų nekreipia dėmesio į tai,kaip turėtų atrodyti taisyklinga kilputė, tačiau tai yra svarbu – kilputė parodo kūrėjo kruopštumą, o netinkama gadina papuošalo grožį.

Pradėsiu ne nuo to, kaip padaryti taisyklingą kilputę, bet nuo dažniausiai pasitaikančių klaidų. Taip darau vien tam, kad papuošalus kuriantys galėtų pasitikrinti ar jų kilputės taisyklingos, o pirkėjai galėtų atsirinkti ir išmokti stebėti, kurie papuošalai yra atlikti kruopščiai. Nors perkant/parduodant auskarus neturėtų pasitaikyti grubių ir negražiai atliktų darbų, tačiau jų pasitaiko. Tokie pardavėjai, ko gero, negerbia ne tik savęs, bet ir savo pirkėjų.

Taisyklinga kilputė turėtų būti apvali ir centruota atsižvelgiant į karoliukus ir prigludusi prie pat jų.

Netaisyklingos kilputės – pailgos, pasvirusios į vieną ar kitą šoną, neproporcingai didelės. Ypač dažna klaida,kai tarp karoliuko ir kilputės pabaigos yra paliktas tarpas (2). Taip neturėtų būti.

O jeigu visos klaidos vienoje kilputėje...tada siūlau paskaityti žemiau, kaip padaryti taisyklingą kilputę. Smulkesnio aprašymo
tikriausiai niekur nėra.

1. Sumaukite karoliukus ant vinuko.












2. Suspauskite smeigtuką maždaug 1mm virš paskutinio karoliuko pasinaudodami replėmis plokščiais galiukais.










3. Su nykščiu stumkite karoliukus žemyn, kol replių galiukas beveik sieks karoliukus.











4. Visų pirma pastumkite replytes šiek tiek nuo karoliukų, tada toliau stumkite juos nykščiu nuo savęs, kol susidarys status kampas.








5. Nukirpkite vielutę su specialiomis replėmis taip,kad liktų maždaug 8mm.











6. Laikykite karoliukus su kairiąja ranka ir paimkite su apvalianosės replytės galiukais už pačio vielos galo. Atkreipkite dėmesį į žalią ir raudoną apskritimus – jie parodys,kaip laikyti replytes.






7. Suspauskite vielos galiuką ir pasukite savo riešą taip,kaip parodyta paveikslėlyje. Atkreipkite dėmesį į apskritimus.







8. Apverskite replytes taip,kad delnas žiūrėtų į viršų. Pastumkite šiek tiek replytes į priekį taip, kaip parodyta paveikslėlyje.







9. Suspauskite replytes ir pasukite maždaug 90 laipsnių, arba sukite tol, kol galite. Atsiminkite,kad visada turite laikyti karoliukus kita ranka (nors nuotraukoje to ir nėra).






10. Atleiskite replytes ir pasukite riešą taip, kaip parodyta paveikslėlyje. Tada vėl sugriebkite vielutę ir sukite taip,kad suformuotumėte kilputę.









11. Pakoreguokite vielutės suspaudimo vietą taip,kad suformuotumėte gražią, taisyklingą kilputę. Kilputė turėtų būti apvali ir centruota.








O čia trumpas video, kaip suraityti taisyklingas ir tvarkingas kilputes:

Jeigu nepavyksta iš pirmo karto suraityti taisyklingos ir tvarkingos kilputės, nenusiminkite. Svarbiausia kantrybė ir praktika, praktika, praktika....

Parengta pagal http://www.beading.com.my/blog/how-to-make-a-perfect-simple-loop/

No comments:

Post a Comment