Thursday 10 January 2013

Kaip atskirti tikrą Swarovski kristalą nuo klastotės?

Daugumai mūsų šiandien yra pažįstamas žodžių junginys "Swarovski kristalai". Beveik kiekvienoje rankdarbių priemonių parduotuvėje jų galima rasti, tačiau ne visi jie yra tikri. Taigi kyla klausimas, kaip atskirti tikrą Swarovski kristalą nuo padirbto?

Geriausias būdas pamatyti skirtumą yra nufotografuoti tikrą Swarovski su netikru pastačius vieną šalia kito tame pačiame apšvietime. Tam reiktų geresnio, veidrodinio fotoaparato, turinčio MACRO funkciją, nes paprasti skaitmeniniai gali neužfiksuoti skirtumo.

Padarius keletą nuotraukų ir atidžiai jas apžiūrėjus, galima pastebėti, jog tikrieji Swarovski kristalai yra dešinėje pusėje:





Keletas metodų, kaip atskirti Swarovski nuo klastotės:

1. Sudėkite įtarimą keliančius kristalus ir tų pačių spalvų Swarovski kristalus vieną šalia kito į grupeles mažiausiai po 20 vienetų. Ar jų spalva identiška?

2. Patyrinėkite karoliukus iš skirtingų kampų, ar jų žvilgėjimas panašus?

3. Iš arčiau apžiūrėjus netikrą karoliuką pastebėsite, kad jis yra neryškus bei sugeria nepakankamai šviesos. Taip nutinka, nes klastotės viduje yra daug labai mažų oro burbuliukų.

4. Atidžiai apžiūrėkite atviras briaunas. Tikrų Swarovski kristalų briaunos yra storesnės, jos labiau spindi.


5. Klastotės turi tik 40-50 standartinių spalvų gamą, o Swarovski karoliukai 75. Tad vargu ar surasite suklastotą spalvą "Fire Opal“.

6. Tikras ekspertas, turėdamas tam tikras priemones, galėtų atskirti Swarovski nuo klastotės pagal esamą švino kiekį: Swarovski kristaluose apytiksliai yra 32% švino oksido, o netikruose tik 12-28%. Beje, švino oksidas ne tik suteikia didesnį blizgesį, bet ir padaro karoliuką sunkesniu.

Tikiuosi, šie patarimai jums padės perkant karoliukus savo kūrybai. Tačiau nepamirškit, kad Swarovski kristalus ne Dievas gamina, tad ir juose galima rasti defektų. Žemiau pateiktose nuotraukose parodytas vienas pavyzdys iš originalios Swarovski pakuotės. Kairėje neteisingai išgręžta skylutė,o dešinėje skylutės išvis nėra. Tačiau tokių defektų gali pasitaikyti ne daugiau nei 1%.


Parengta pagal: http://www.beading.com.my/blog/genuine-vs-fake-swarovski-elements/

No comments:

Post a Comment